Raspallar les dents és sovint un hàbit que costa als més petits de casa. El Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya insisteix en la importància de tenir cura de la salut bucodental a totes les etapes de la vida per prevenir malalties.

Per gaudir de bona salut bucodental es recomana:

  • Utilitzar un raspall adequat a l’edat del nen i renovar-lo cada dos-tres mesos. Fer servir també fil dental infantil si és necessari. 
  • Ajudar als infants a raspallar-se les dents correctament com a mínim dues vegades al dia utilitzant pasta amb fluor adequada a la seva edat. A partir dels 6 anys es poden utilitzar pastes per adults.
  • Revisar periòdicament les dents i supervisar el raspallat fins els 6 anys.
  • Evitar el consum de dolços i aliments rics en sucre ( llaminadures, pastisseria, brioixeria, sucs, begudes refrescants...). En cas de prendre una beguda ensucrada, fer-ho amb canyeta per disminuir el temps d’exposició dental al sucre i àcids.
  • Anar a l’odontòleg de manera regular i respectar les seves indicacions.

Per ajudar-vos a treballar aquest hàbit a casa us presentem un conte amb activitats publicat per la Diputació de Barcelona per motivar als infants a raspallar-se les dents cada dia.
 

sense_titol.png

El trobareu a: https://www.diba.cat/documents/713456/72361366/Conte+i+activitats+Laia+a...