Avui us volem compartir un document elaborat l’any 2013 per la Generalitat de Catalunya i publicat a https://scientiasalut.gencat.cat/bitstream/handle/11351/2171/menjar_sa_menys_diners_2013.pdf?sequence=1 en el que es llisten 10 ítems que poden ajudar a les famílies a estalviar diners als àpats. Aquests consells, a banda de l’estalvi, proposen accions perquè l’alimentació de la família sigui saludable.

D’aquesta proposta, volem destacar-vos els següents punts que resulten bàsics a l’hora de seguir una alimentació saludable a un preu adequat:

  • Planificar els àpats abans d’anar a comprar: us ajudarà a comprar només aquells aliments que us fan falta i en la quantitat ajustada, evitant comprar en excés o menys quantitat de la necessària. 
  • Fixar-se en el preu per quilo de cada aliment i escollir el que està a millor preu: és difícil comparar el preu dels productes només mirant el preu de l’envàs perquè contenen gramatges diferents, per aquest motiu, cal buscar el preu per quilo i comprar aquell que tingui millor relació qualitat-preu.
  • Menjar habitualment a casa: podreu controlar millor la despesa dels àpats i també la qualitat i quantitat del que mengeu.
  • Anar a comprar després d’haver menjat: anar al supermercat amb gana és un error freqüent que convida a comprar molts productes processats – habitualment poc saludables- que tenen un preu més elevat  que els productes frescos.

0001_2.jpg

       

0002_3.jpg